Sănătate,  Spiritualitate autentica

Surâsul creierului-part. 1

Cu totii am auzit de uimitoarele lucruri pe care creierul le poate face. Cu toate acestea, atunci cand vine vorba sa le facem noi insine, majoritatii ii este greu sa gaseasca niste tehnici eficiente ce pot fi folosite pentru a obtine rezultate solide. Iata cateva tehnici cunoscute pentru rezultatele lor spectaculoase.

                                        Atingerea Bucuriei


Aceasta este o tehnica dezvoltata de catre Pete A Sanders Jr., un american ce locuiste in Sedona, Arizona, SUA. Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa va imaginati o linie ce porneste din centrul fruntii catre centrul creierului, apoi sa va vizualizati mangaind cu o pensula aceasta regiune foarte usor.

“Puteti sa fiti fericiti, sanatosi si plini de satisfactie in fiecare zi a vietii voastre, folosind acest exercitiu mental simplu”, spune un expert in domeniu. Aceasta tehnica, pe langa faptul ca este extrem de usor de invatat, este si extrem de eficienta, disponibila tuturor si gratis, declara Susan Jimison de la revista Weekly World News: “Folosind cei sase pasi simpli descrisi de catre neuro-cercetatorul Pete Sanders, poti activa centrul bucuriei din creier.

In acest fel, poti elibera ca prin magie stresul, durerile de orice fel, trata depresia, creste nivelul de energie, imbunatati somnul, elibera de griji, alina furia, anxietatea sau frica, elimina durerile de cap sau afectiunile comune, reduce presiunea arteriala, controla greutatea, combate dependentele precum cele de alcool, tutun sau alte droguri.”

“Doar cateva minute de relaxare mentala si vizualizare te pot face sa te simti implinit, plin de pace si energie”, spune Sanders, un absolvent al Massachusetts Institute of Technology, ce are propria companie. “Este o tehnica extrem de simpla de bio-feedback ce poate sa te ajute sa te lasi de fumat, sa slabesti sau sa dormi ca un bebelus. Aceasta tehnica incredibila poate face absolut tot ceea ce fac cele mai scumpe medicamente – si o face fara nicio cheltuiala. Sunt nedumerit de ce nu s-au facut mai multe cu ea.

 Oamenii de stiinta si doctorii au stiut despre stimularea unei anumite zone din creier de multi ani – mai exact septum pellucidum – ca are efecte benefice uimitoare. Aceasta actiune creaza o senzatie gingasa si energica in acelasi timp, care poate fi descrisa cel mai bine ca un suras interior. Activarea acestei zone curata ciclurile repetitive ale ingrijorarii, durerii, furiei si fricii care pot fi create in alte zone ale creierului.”

Sept pellucidum este o membrană subțire verticală care leagă corpul calos la coloanele de fornix și separă ventriculii laterali. Sept are o frunză dreaptă și stângă, care sunt parte a frontierei emisferice mediale. 

Cavum sept pellucidum este  vizibil prenatal prin ecografie și dimensiunile sale pot fi cuantificate cu exactitate. În fetusi normali, pellucidum sept cavum ar trebui să fie întotdeauna vizibili între 18 și 37 săptămâni și un diametru biparietal între 44 și 88 mm.Imposibilitatea de a detecta pellucidum sept cavum în acest interval de timp sau dimensiune mai mare a cavum poate indica dezvoltarea cerebrală anormală și necesită investigații suplimentare. 

Pasii pe care Sanders ii recomanda sunt urmatorii:

1• Mai intai, localizeaza centrul bucuriei. Inchide ochii, intinde-ti degetele de la mana si bate usor pe frunte la aproximativ 2,5 cm. sub linia parului. Imaginati-va acum o mica scanteie de lumina ce calatoreste aproximativ doua treimi in interiorul creierului vostru, din acel loc. Acea zona din creier este centrul bucuriei.

2• Acum, relaxati-va. respirati incet si profund, la fel cum o faceti inainte de a adormi. In acest fel corpul vostru elimina stresul care poate interfera cu bio-feedbackul.


3• Folositi vizualizarea pentru a calatori in centrul vostru al bucuriei. Imaginati-va o briza racoroasa sau un paraias curgand din acel loc de pe frunte catre septum pellucidum. Nu va concentrati prea mult, doar lasati-va imaginatia sa va aduca incet in acel loc din capul vostru


4• Cautati efectul ce mai puternic. Cautati acel loc din creier care, atunci cand este atins prin intermediul imaginatiei, ofera acel sentiment de “Ahhhhhhh”, un fel de zambet interior. Atunci cand atingeti centrul bucuriei, veti obtine instanataneu o senzatie de eliberare si de bunastare. Prin intermediul gandurilor voastre, variati nivelul palparii imaginare pe care o faceti. Faceti un reglaj fin pentru a localiza corect zona.

5• ‘Atingeti’-va centrul bucuriei. Trimiteti pulsuri de energie in creierul vostru. Dupa cateva pulsatii, ar trebui sa simtiti o eliberare a durerii, a anxietatii si a frustrarii. Veti simti pace si implinire.

6• Practicati, practicati, practicati. Acesta este un proces de bio-feedback si din aceasta cauza nu il veti putea face perfect de la inceput. Folositi tehnica de cateva ori pe zi si in cateva saptamani veti experimenta bucurie, o sanatate buna si o iubire la care ati visat intotdeauna.

                                          Apasati-va amigdala

Daca vreti un efect dublu “la pachet” cu Atingerea bucuriei, atunci puteti obtine acest efect, apasandu-va amigdala.

Neil Slade, urmașul lui T.D. Lingo, creatorul acestei tehnici declara: “Gasiti centrul dintre coltul exterior al ochiului si gaura urechii, punandu-va degetul mare in ureche si degetul mijlociu la coltul ochiului, lasandu-va degetul aratator sa stea liber intre cele doua. Acolo unde sta degetul aratator este aproximativ centrul pe care il cautati.”

Imaginati-va ca intrati in craniu cam 2,5 cm drept, din aceasta pozitie. Vizualizati doua obiecte de dimensiunea unei migdale, sau doua bomboane jeleu gri, de fiecare parte a creierului vostru. Ele sunt asezate in asa fel incat unul dintre capete este catre cortexul frontal, imediat in spatele fruntii. (Partea anterioara este numita amigdala anterioara. Amigdala este cuvantul grecesc pentru migdale, pronuntat a-mig-dala, cu accentul pe silaba mig).

Vizualizati cum stimulati capatul frontal/superior al amigdalei, catre cortexul frontal al creierului cu ceva alb, stralucitor si extrem de usor. Acest “instrument” poate fi imaginat ca o pana alba care gadila amigdala. Sau poate sa fie o raza laser ce intra in creierul vostru de undeva din afara. Sau puteti folosi degetul aratator asezat la mijlocul distantei dintre ureche si coltul ochiului, in zona tamplei, cum trimite o raza de lumina prin piele, la 2,5 cm adancime in creier catre partea frontal-superioara a amigdalei.”

Practica repetata ar trebui sa amplifice traseele neuronale din cortexul frontal si sa creeze o mai mare constienta de sine, creativitate marita si inteligenta emotionala, vise mai vii, o mai buna concentrare si atentie, o functionare mai indelungata la niveluri de constiinta superioare si de asemenea experiente paranormale mult mai frecvente, cum sunt sincronicitatile etc.

Visits: 2 Visits: 295408

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 − twelve =

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă pe site-ul nostru. Continuând să utilizați acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.
Accept
Reject