Antrenarea Mintii,  Dezvoltare Personala,  Mindfulness,  Sănătate

Meditația

Ce sunt meditația și mindfulness?

Meditația are o istorie care datează de mii de ani și multe tehnici meditative au început în tradițiile orientale. Termenul „meditație” se referă la o varietate de practici care se concentrează pe integrarea minții și corpului și sunt folosite pentru a calma mintea și pentru a îmbunătăți bunăstarea generală. Unele tipuri de meditație implică menținerea concentrării mentale asupra unei anumite senzații, cum ar fi respirația, un sunet, o imagine vizuală sau o mantră, care este un cuvânt sau o frază care se repetă. Alte forme de meditație includ practica mindfulness, care implică menținerea atenției sau conștientizării asupra momentului prezent fără a face judecăți.

Programele care predau meditația sau mindfulness pot combina practicile cu alte activități. De exemplu, reducerea stresului bazată pe mindfulness este un program care învață meditația conștientă, dar include și sesiuni de discuții și alte strategii pentru a ajuta oamenii să aplice ceea ce au învățat în experiențele stresante. Terapia cognitivă bazată pe mindfulness integrează practicile de mindfulness cu aspecte ale terapiei cognitiv-comportamentale.

În primul rând, meditația este o tehnică de concentrare și echilibrare. Când echilibrul crește între experiența noastră subiectivă (internă) și obiectivă (externă), conștientizarea noastră se extinde și toate beneficiile meditației încep să se dezvolte. Când stai să meditezi, închide ochii și concentrează-te în interior. În acest fel, elimini distragerile externe și te concentrezi pe experiența ta internă. O practică consistentă de meditație ajută la crearea unui echilibru între experiențele tale interne și externe. Cu un echilibru sporit prin meditație, îți vei extinde conștientizarea și vei fi mai prezent în acest moment, indiferent de ceea ce se întâmplă în viața ta.

Care sunt beneficiile pentru sănătate ale meditației și ale mindfulness-ului?

Practicile de meditație și mindfulness pot avea o varietate de beneficii pentru sănătate și pot ajuta oamenii să-și îmbunătățească calitatea vieții. Studii recente au investigat dacă meditația sau mindfulness îi ajută pe oameni să gestioneze anxietatea, stresul, depresia, durerea sau simptomele legate de retragerea de la nicotină, alcool sau opioide. Alte studii au analizat efectele meditației sau ale atenției asupra controlului greutății sau calității somnului.

Cu toate acestea, o mare parte din cercetările pe aceste subiecte au fost preliminare sau nu sunt riguroase din punct de vedere științific. Deoarece studiile au examinat multe tipuri diferite de practici de meditație și mindfulness, iar efectele acestor practici sunt greu de măsurat, rezultatele studiilor au fost dificil de analizat și s-ar putea să fi fost interpretate prea optimist.

Diferite tipuri de meditație

Oamenii întreabă adesea care sunt cele mai bune moduri de a medita și cele mai bune tehnici de meditație pentru începători?

Cea mai bună formă de meditație pentru tine este cea cu care rezonezi. Fie că este vorba de mantre, perspicacitate, atenție sau tehnici Zen, toate au în cele din urmă același scop – echilibrul, claritatea și, în cele din urmă, transcendența minții.

Mintea mea nu se va opri din gândire… nu pot medita

De-a lungul anilor, am auzit de multe ori spunându-se: „Nu pot să meditez!” Când întrebăm de ce, persoana răspunde de obicei: „Mintea mea nu se va opri. Mă tot gândesc. Nu pot sta nemișcat. Așa că nu o fac”.

Pentru a clarifica această confuzie, nu o faci greșit! Mintea ta nu trebuie să se oprească din gândire pentru a medita. Dacă îți judeci meditația, este în regulă. Procesul meditativ conține atât gândirea, cât și nu gândirea – urmăriți orice se întâmplă. Meditează în mod regulat, trăiește orice experiență apare și urmărește beneficiile care se desfășoară.

Cum să meditezi

1. În primul rând, găsește un loc confortabil în care să poți sta fără distragere a atenției timp de cel puțin 15 minute. Poartă îmbrăcăminte confortabilă, lejeră.

2. Stai confortabil cu spatele drept și fără sprijin pentru spate, dacă este posibil din punct de vedere fizic. Sau, dacă puteți rămâne alert, atunci vă puteți așeza pe spate sau vă puteți întinde.

3. Închide ochii și concentrează-te în interior. Dacă descoperi că te gândești la elemente care îți vor distrage atenția, este în regulă să le scrii și să-ți golești mintea.

4. Concentrează-ți atenția asupra respirației. Urmărește-ți respirația, inspiră și expiră. Poți repeta o afirmație (o declarație pozitivă despre tine sau despre viață). Dacă folosești afirmații, concentrează-te pe a simți ce înseamnă pentru tine. Te poți concentra asupra muzicii. Ascultă fiecare notă. Dacă observi că nu asculți, întoarce-ți atenția asupra muzicii. Alternativ, poți folosi orice altă metodă cu care te simți confortabil.

5. Dacă observi că mintea ta se gândește, este normal. Adu-ți concentrarea înapoi la tehnica pe care o faci. Nu poți medita greșit. Permite orice experiență care se întâmplă.

6. Când ți-ai terminat sesiunea de meditație, este o idee bună să-ți acorzi câteva minute pentru a te aclimatiza încet înapoi la activitățile zilei tale.

Aici vei găsi o meditație de relaxare cu ancora. Să vă fie de folos!

Visits: 9 Visits: 325401

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nineteen + 14 =

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă pe site-ul nostru. Continuând să utilizați acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.
Accept
Reject