Ce Este Hipnoza

2. CE ESTE HIPNOZA.

“Hipnoza” vine din grecescul “hypnos” care înseamnă “somn”. Starea de transă hipnotică este numită adesea și somn hipnotic și este apropiată de somnul clasic din multe puncte de vedere. Mai mult, în timpul somnului hipnotic / transei hipnotice se poate trece ușor la starea de somn clasic și invers (atunci când cineva vorbește în somn dacă i se pun întrebări și i se fac sugestii legate de subiectul visului, individul poate răspunde la acele întrebări/sugestii și astfel să treacă direct în transa hipnotică).  Hipnoza este o stare naturală, care se întâmplă în fiecare zi și are loc atunci când mintea noastră conștientă se relaxează, iar mintea inconștientă apare în prim plan.

Iată câteva exemple de momente în care hipnoza ar putea apărea în mod natural:

  • A deveni absorbit de o lectură dintr-o carte.
  • Visarea cu ochii deschiși.
  • Vizionarea un film.
  • Conducerea pe distanțe lungi.
  • A deveni absorbit de realizarea unei sarcini.
  • Plictiseală.
  • Înainte de a adormi.
  • Înainte de a ne trezi.

Mintea poate fi considerată ca având două secțiuni, mintea conștientă și mintea inconștientă. Mintea ta conștientă este mintea analitică și logică și caută să afle care este logica lucrurilor. Mintea inconștientă susține convingerile actuale, răspunsurile emoționale și controlează obiceiurile, credințele, răspunsurile emoționale, fiziologice, comportamentale precum și procesele automate ale corpului. Hipnoza constă în puterea pe care o au cuvintele și ideile atunci când le acordăm o atenție sporită. Un hipnotizator livrează cuvinte sub formă de sugestii. Puterea pe care o au cuvintele atunci când le acordăm suficientă atenție este la fel de veche ca și cuvantul însuși.

Multora le place să învăluie hipnoza într-o aură de mister, de ocultism, să pretindă că au capacități supranaturale, puteri pe care doar ei le posedă. Cuvintele/sugestiile generează imagini în mintea noastră. E de ajuns să te gândești că ești la munte, de exemplu, pentru că în mintea ta să și apară un tablou montan, sau e de ajuns să te gândești la o persoană pentru a o vizualiza mental și exemplele pot continua. Dacă te gândești la un anumit lucru o perioadă scurtă de timp e puțin probabil ca imaginea ce se crează în mintea ta să fie foarte clară, dar dacă te gândești intens și te concentrezi asupra unui anumit subiect imaginea devine mult mai clară și corpul tău începe să se miște în concordanță cu gândurile tale.

Cu cât concentrarea este mai mare, cu atât sunt mai intense și reacțiile creierului la diferitele sugestii. Munca unui hipnotizator constă în principal în a-l ajuta pe subiect să se relaxeze cât mai profund pentru a deveni astfel cât mai receptiv la sugestiile pe care i le va da ulterior. De fapt sugestiile date de hipnotizator nu ar avea nici o valoare dacă la rândul lui subiectul nu și le-ar da sie însuși. Atunci când hipnotizatorul dă sugestii de relaxare, sau de altă natură, nu face altceva decât să-l ajute pe subiect să-și dea el astfel de sugestii în mintea lui. Hipnoza poate fi privită ca o modalitate rapidă de schimbarea minții. Este o modalitate eficientă să producem schimbări la nivel mental și fizic în corp și minte. Mintea afectează corpul și corpul afectează mintea. Hipnoza oferă un instrument minunat și eficient de training mental.

Visits: 3 Visits: 397351
Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă pe site-ul nostru. Continuând să utilizați acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.
Accept
Reject