Hipnoza Terapeutică

RELAXAREA TERAPEUTICA

Bine ai venit la exercitul relaxarea terapeutica. Te rog sa iti gasesti un loc comfortabil unde sa nu fii deranjat de absolut nimeni. Asigura-te ca ai telefonul inchis si ca nimeni nu te va deranja in urmatoare minute..

Acum usor inchide ochii si incepi sa te relaxezi. Pentru a face acest lucru, observi in corp anumite parti care sunt tensionate si relaxeaza acele zone. Focalizeaza-te pe respiratie. Inspira si expira. Nu incerca sa respiri intr-un anumit fel, mai repede sau mai lent. Respira natural. Doar respira.

Ca sa incepem procesul de relaxare progresiva musculara as vrea sa iti iei cateva momente pentru a practica diferenta dintre tensiune si relaxare. În timp ce continuați să lăsați corpul să se relaxeze strângeți mâinile în pumn. Strângeți puternic ambii pumni și observați senzația de tensiune pe măsură ce faceți asta. Nu vreau să vă țineți pumni atât de strânși încât să simțiți durerea, dar vreau să observați cu adevărat senzația de tensiune musculară din degete, mâini, in partea din spate a mâinii și încheietura mâinii. Țineți acea tensiune pentru o clipă, observând cum se simte tensiunea. Acum, relaxați-vă. Da-ti drumul ușor degetelor puțin câte puțin. Relaxați-vă mușchii degetelor și observați senzația de relaxare. Observi deja diferența dintre tensiune și relaxare, nu-i așa?

Acum  prindeți din nou degetele in pumn. Faceți din nou doi pumni și țineți degetele în palmă, apăsând degetele în palmă și creând o stare de tensiune în ambele mâini. Mentine-ți tensiunea și observați cum se simte tensiunea. Mai mult…mai puternic…..O sa numar de la 1 la 3 si cand am sa ajung la 3 o sa simti mai multa tensiune. 1, 2 si 3. Acum relaxați-vă din nou si da drumul degetelor usor. Deschide pumnii și lasă palmele să se odihnească și observi că, pe măsură ce vă relaxați mușchii, sentimentul de relaxare s-a dublat. Simti deja diferenta dintre tensiune si relaxare. De data asta ai dublat relaxarea cand ai dat drumul la degete din pumni. In mod normal noi nu observam diferenta dintre tensiune si relaxare si poate a venit momentul sa incepem sa practicam. A venit momentul sa observam diferenta dintre tensiune si relaxare. Practicand zilnic acest exercitiu vei fi capabil sa observi cand apare o anumita tensiune in corp si sa ii dai voie sa dispara din corp. O sa fii capabil prin exercitiu sa iti relaxezi toti muschii tensionati si sa poti sa iti dublezi starea de relaxarea in cateva minute.

În timp ce vă relaxați, descoperiți un loc confortabil în interiorul vostru, imaginați-vă că vă eliberați de orice tensiune din mușchii din partea de sus a capului, din mușchii din zona frunții tale, de-a lungul ochilor, obrajilor, și din buzele tale. Pur și simplu vă eliberați de orice tensiune din zona mușchilor feței sau din partea de sus a capului. Elibereaza tensiunea din muschii scalpului. Oriunde observi pe fata ta tensiune, lasa sa dispara tensiunea. Relaxeaza acei muschi din zona fetei. Puteți desface maxilarul în timp ce relaxați mușchii feței. Dacă stați pe un scaun, veți descoperi probabil că vă ajută să vă relaxați și este mult mai relaxant, să lăsați bărbia să cadă puțin în față spre piept. Extindeți senzația de relaxare fizică in umeri și brațe lasand barbia si umerii sa cada in fata. Lasa umerii si barbia sa cada in fata spre pieptul tau.

Acum usor poti deschide ochii pentru un moment si inchide-i din nou. Tine-i inchisi si observi ca starea de relaxarea s-a dublat. Alegi sa ii tii inchisi si sa mergi mai adanc in relaxare pentru a te bucura de senzatia minunata de transa. Acum du relaxarea in umeri si pe pe măsură ce continui să inspiriri și să expiri, ne vom concentra pe crearea unei stări de calm și de relaxare fizică. Pe măsură ce vă relaxați mușchii spatelui, umerilor și brațelor, extindeți relaxarea în antebrațe, biceps, triceps, incheieturi, palme și în degete. Puteți chiar extinde acest sentiment de relaxare în mușchii mici ai degetelor. Observați cât de bine este să lăsați chiar acei mușchi mici ai degetelor să se relaxeze.

In timp ce te focalizeze pe maini observi senzația grea care v-o creează relaxarea și spuneți-va: “Mâinile mele sunt grele. Mâinile mele sunt grele. Mâinile mele sunt grele “(de 6 ori). Lăsați aceste mâini să devină grele și relaxate. Lasa ca mainile tale sa simta sentimentul de greutate. Acum, gândiți-vă la cuvântul “căldură”. Poate fi căldura asemănătoare cu cea care ar putea proveni de la soare sau de la căldura care ar putea proveni din interiorul corpului. Spuneți-vă: “Mâinile mele sunt calde. Mâinile mele sunt calde. Mâinile mele sunt calde. (de 6 ori)

“Lăsați-vă mâinile să devină atât de calde și grele, observând o senzație de căldură în mâinile tale. Puteți chiar să vă spuneți: “Mâinile mele sunt calde și grele. Mâinile mele sunt calde și grele. (de 6 ori).

Observi unde simti un anumit nivel de caldura si greutate in maini. De fapt, mâinile tale pot fi atât de calde și de grele încât, dacă încerci să le ridici, vei desscoperi că mâinile tale sunt blocate în poala ta. Cu cât încerci să le ridici din poală cu atât ele sunt blocate și mai tare în acel loc. Dacă încercați să îți  ridici mâinile, ele sunt prea grele, pur și simplu sunt blocate în poală. Acum, continuați să inspiri și să expiri, cu fiecare respirație dublezi senzația de relaxare, bucurându-te de această experiență de învățare.

In timp ce continui sa te relaxezi cu fiecare respiratie, focalizează-te pe mușchii din zona pieptului, stomacului, al diafragmei și din partea de jos a spatelui. Dacă oricare dintre mușchi sunt tensionați, pur și simplu dați-vă voie să vă eliberați de orice tensiune. Mușchii dumneavoastră devin relaxați. Experimentați o stare de liniște și pace. Permite acum tuturor muschilor sa se relaxeze si observa din nou diferenta dintre tensiune si relaxare. In timp ce va relaxati in aceasta zona, puteti sa spuneti: “Stomacul meu este este cald și liniștit. “Stomacul meu este este cald și liniștit.. “Spune-ți:” “Stomacul meu este este cald și liniștit”(de 6 ori).

Picioarele noastre fac o mulțime de lucruri pentru noi. Uneori, tensiunea zilei poate fi stocată în mușchii de-a lungul șoldului, feselor, picioarelor sau în partea superioară. Dacă observați tensiune în aceste locuri, observă cum tensiunea curge pur și simplu din partea de sus a piciorului, prin gambe, prin mușchii picioarelor, prin glezne, și prin degetele de la picioare.  Lasa relaxarea sa mearga in picioare si  sa mearga in fiecare muschi din picioare. Lasa relaxarea sa curga in fiecare muschi de la picioare, in gambe, in calcaie pana in degetele de la picioare. Observa cum muschii picioarelor se relaxeaza.

In timp ce picioarele se relaxeaza spune-ți, “Picioarele mele sunt calde și grele. Picioarele mele sunt calde și grele. Picioarele mele sunt calde și grele (6 ori). “Permite ca sentimentul caldurii si greutatii sa fie resimtit de ambele picioare.

Acum muta atenția pe respirație si observi că respirația a devenit lină și regulată și fără efort> Spune-ti respiratia mea a devenit lina si regulata (de 6 ori).

Bataile inimii au devenit si ele normale si regulate. Poti sa iti spui ritmul cardiac a devenit calm și regulat (6 ori).

“Observi cât de ușor este să creezi un sentiment de căldură și greutate, descoperind că, dacă poti crea căldură și greutate în mâini sau picioare, poti crea cu adevărat orice senzație în corp, minte sau chiar în spirit. Te simti foarte bine acum, nu e asa?

Vestea buna este ca acum ai abilitatea ca oricand si oriunde sa iti aduci aceasta stare resursa de relaxare si calm complet. Observă acum fruntea și o senzație de răceală pe frunte, spunându-vă: “Fruntea mea este rece și relaxată.” În timp ce continui să simți starea de calm și relaxare, spune-ți “fruntea mea e rece și relaxată. Fruntea mea e rece și relaxată. Fruntea mea e rece și relaxată.” Observa senzatia de răcoare din zona frunții.

Într-un moment, voi număra de la trei la unu. Când o să număr, permite-ți să devii mai energizat și mult mai conștient. Fii conștient de podeaua pe care stau ambele picioare. Fii conștient de experiența pe care ai creat-o și cât de interesant este să învățați și să experimentați ceva nou. Cu respirația următoare …

Trei … lasă oxigenul să vă umple plămânii și lăsați oxigenul să călătorească prin vasele de sânge , prin fiecare celulă a corpului, aducând un sentiment de energie și conștientizare.

Doi … te simți energizat. Te intinzi si te simti minunat.

Într-un moment, când o să spun unu, deschizi ochii, te simți minunat și pregătit pentru tot restul zilei.

Unu … ochii larg deschisi, avand un sentiment minunat și esti pregătit pentru orele, zilele și lunile ce vor urma.

Visits: 2 Visits: 295382
Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă pe site-ul nostru. Continuând să utilizați acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.
Accept
Reject