Sănătate

Tehnica de respirație ce vindecă frica și reglează chi-ul

IMPORTANT: Nu la volan sau când folosiți mașinării, în apă sau mai știu eu unde. Stați așezați, în zazen, pe scaun, întinși, etc. Ideea e să fii în siguranță din punct de vedere fizic. Mie personal îmi place în picioare, drept, dar îmi fac datoria să vă avertizez. Nu există pericol de hiperventilație.

Relaxează-ți complet zona abdominală. Trage aer până când se umflă diafragma și burta. E foarte important să se respire și din abdomen nu doar din plămâni. Umple burta cu aer la fiecare inspirație fără să forțezi pereții abdominali. Simte. Intenția este de a deschide plămânii și zona abdomenului. Este o încălzire de 10-15 serii.

Când te simți confortabil, folosește următorul ritm.

Inspiră ușor până când atingi capacitatea maximă de retenție a aerului și apoi pune pauză. Expiră ușor golind plămânii prin aplatizarea abdomenului. E ca și cum burta se lipește de coloana vertebrală. Pune pauză și repetă.

E foarte important ca inspirația și expirația cât și timpii de pauză să fie egali ca măsură. De asemenea, e de preferat să se respire pe nas.

De exemplu:

Inspiră: 6 secunde
Pauză: 6 secunde
Expiră: 6 secunde
Pauză: 6 secunde.

Folosește 3, 6 sau 9.

Încercați minim 5-10 minute și scrieți în comentarii cum vă simțiți sau ce ați perceput. Chiar sunt curios.

P.S. Puteți adăuga la acest exercițiu și puterea contemplării. De exemplu în timp ce respirați, imaginați-vă cum întreg universul se dilată și se contractă în sincron cu propria voastră respirație.

Visits: 2 Visits: 359891

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 6 =

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă pe site-ul nostru. Continuând să utilizați acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.
Accept
Reject