Spiritualitate si Dezvoltare Personala

Tehnica Oglinzii

Inainte de a ne putea ingriji sufletul intr-un mod mai profund, mai dinamic si care sa ne si protejeze sufletul, e necesar in primul rand sa putem sa ne acceptam si sa ne iubim pe noi insine neconditionat.

Pentru cei mai multi oameni, ideea de a-si spune “Te iubesc” cand se uita intr-o oglinda este un exercitiu dificil. Doar simplul gand poate sa te faca sa te simti ciudat sau stanjenit.

Dar oare ce este atat de ciudat in a ne spune noua insine ca ne iubim? De ce este atat de dificil sa facem ceva ce pare atat de simplu si pe care celorlati din jur le poate aparea doar ca o incercare de evaluare critica la adresa imaginii din oglinda?

Pentru ca a ne privi cu atentie, in special in ochi, este o actiune profund intima.

Desi folosim atat de des oglinda pentru diverse pregatiri fizice, rareori ne oprim pentru a ne privi in ochi mai mult de cateva secunde. Cand facem asta, nu mai exista ascunzisuri. Pentru cei mai multi dintre noi, adevarul este ca am abandonat persoana pe care o vedem in oglinda. Prima data cand te vei privi in ochi si-ti vei repeta “ Te iubesc!”, e posibil sa sune ca si cum nu este adevarat, de fapt poti vedea unele mici imperfectiuni fizice cu mult inainte sa simti iubirea neconditionata.

          Dintr-o perspectiva spirituala, totul se rezuma la a recunoaste ca esti un suflet intr-un corp fizic care se afla aici, pe Terra, pentru a invata sa fie mai mult din cel care este de fapt. Cand te tratezi  si te privesti cu respectul pe care il meriti, experimentezi pacea care izvoraste din a fi prezent pentru tine. Motivul pentru care este atat de greau sa te privesti adanc in ochi este ca asta forteaza ego-ul sa se dea deoparte  pe masura ce experimentezi un moment in care iti vezi adevarata natura : o fiinta spirituala gazduita intr-o forma fizica.

Vei descoperi că atunci când ești în contact cu Sinele tau, cu sufletul tau, nu mai ai nevoie să știi ce urmează și să te protejezi de cine știe ce stihii mentale. Atunci când ești în contact, tu cu tine, ești manifestare și atât. Îți dai voie să fii, să experimentezi fără credința că: cine știe ce și cum apare sau este ceva sau altceva. Nimeni nu poate ști în locul tău ce trăiești când experimentezi una sau alta.

Exercitiul cu oglinda:

În continuare,draga prietene, te rog să iei o oglindă, să te uiti în proprii tai ochi, si sa spui:

Te iubesc (prenumele tau), asa cum esti

Te accept (prenumele tau), asa cum esti

Te apreciez (prenumele tau), asa cum esti

Te respect (prenumele tau), asa cum esti

Am încredere în tine (prenumele tau), asa cum esti

Acest lucru poate fi foarte greu de realizat pentru cei mai mulţi dintre voi.

Rareori se vede o reacţie calmă, fără să mai vorbim de plăcere pentru acest exerciţiu!

Unii plâng sau sunt aproape de lacrimi, unii se enervează, unii îşi dispreţuiesc unele trăsături sau caracteristici, unii insistă că ei NU POT să facă asta. Unii pot arunca cat colo oglinda si vor fugi din fata ei si apoi o vor ocoli.

Ganditi-va doar cati ani v-ati uitat în oglindă numai ca să criticati ceea ce ati văzut acolo. Cate ore ati petrecut, dragi doamne si domnisoare, în faţa oglinzii ca să va smulgeti sprâncenele şi să deveniti cât de cât “acceptabile” pentru cei din jur? Asadar, e momentul sa-ti aduci aminte că te-ai autocriticat atâţia ani şi n-a mers. Încearcă să te aprobi şi să vezi ce se va întâmpla.

În mai puţin de o oră, poti să ajungi la câteva dintre problemele fundamentale care se găsesc ascunse în spatele unei situatii exterioare. Dacă lucrezi numai la nivelul situatiei exterioare atunci poti să petreci foarte mult timp lucrând la fiecare detaliu şi în clipa în care credeai că l-ai rezolvat să răsară din nou în altă parte.

Beneficii dobandite:

  • Cresterea stimei de sine
  • Cresterea increderii in sine si in fortele proprii
  • Modificare (spre bine) a posturii si a felului in care merg
  • Cresterea energiei disponibile de-a lungul unei zile
  • Marirea duratei de concentrare asupra unui singur lucru
  • Asumarea unor decizii mult amanate
  • Eliminare unor frici si inlocuirea lor cu emotii pozitive
  • Renuntarea la tipare si credinte vechi si inlocuirea lor cu unele care ma ajuta sa ajung mai repede si mai energic la obiectivul care mi l-am propus.

Conditie necesara:

  • E nevoie de repetitie zilnica. Perseverenta si vointa ferma. Repetitie care apoi se transforma in obicei, care apoi se duce in subconstient. Ce chestie! Sa auzi zi de zi pe cineva care iti spune din inima ca te iubeste…
  • Cateodata dureaza mai mult de o ora. (O ora pe zi pentru restul de 23, reprezinta doar beneficii: o relatie profunda si iubitoare cu tine insati. Calm si stabilitate mentala, stare de centrare in inima, fara sa mai alimentezi dramele. Marirea atentiei la ce anume se petrece cu corpul si mintea ta prin examinarea gandurilor si a credintelor limitative).
Visits: 4 Visits: 295373

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

thirteen − seven =

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă pe site-ul nostru. Continuând să utilizați acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.
Accept
Reject