Hipnoza,  Spiritualitate autentica

Caracteristicile Conștiinței

  • Constiinta este diferita de constient (functia de perceptie), cu care  nu are nimic in comun. Suntem tot atat de inconstienti de ea cat suntem de inconstientul nostru. Constiinta isi are propriile caracteristici si moduri de a functiona.
  • Constiinta este Informatie, intr-un sens matematic si fizic. De aceea ea inglobeaza toate lucrurile materiale si imateriale. Ea este nonlocala (in afara spatiulu
  • i si a timpului). Exista diferite feluri de calitati de informative, incepand de la datele de baza (cu o incarcatura inferioara) pana la Informatia Pura (Constiinta pura).
  • Constiinta este creatoare, intrucat ea poate face ca ceva nou sa se nasca altfel decat sintetizand elemente preexistente. Capacitatea noastra individuala, umana, de creatie este direct proportional cu nivelul nostru de constienta (alinierea personala). In Constiinta, aceasta capacitate este infinita din punct de vedere teoretic.
  • Constiinta ne-a creat si tot ea este cea care ne mentine in viata, prin distribuirea Informatiei la toate sistemele corpului (celule, organe etc.) si ale mintii (constient si inconstient). Ea este înnăscutul nostru. In hipnoterapia umanista, influenta sa poate fi observata asupra corpului si asupra mintii intr-un mod direct si instantaneu.
  • Constiinta este memoria noastra si exista tot atat de mult in inauntrul nostru cat inafara noastra, asa cum o atesta numeroase studii (Pribram, 1975; Bohm, 1980; Grof, 1984; Morse, 2000). Corpul/creierul este un mod de a stoca, de a gestiona aceasta informatie pe care o folosim, dar care ne depaseste.
  • Constiinta este deopotriva colectiva si individuala: ea este noi si in acelasi timp, Sursa noastra. Noi suntem expresiile ei. Daca ea ar fi un soare, noi am fi extremitatile razelor sale. Constiinta ne transcende, conectandu-ne unii la ceilalti si in acelasi timp iradiind din fiecare dintre noi. Ai grija sa nu confunzi Constiinta (creatoare) cu “inconstientul colectiv” al lui Jung. Constiinta nu este comparabila cu “campurile morfogenetice” ale lui Sheldrake, ea este sursa lor.
  • Constiinta combina simplitatea cu complexitatea extrema, cu precizia ei infinita si justetea repercursiunilor sale in viata noastra (intuitii, vise, sincronicitati etc). ea este cel mai bun ghid al nostru.
  • Constiinta este intotdeauna prezenta. Ea determina fiecare moment al vietii noastre, impingandu-ne sa crestem, sa ne imbunatatim, sa ne schimbam si sa evoluam. Ea este cel mai bun NOI posibil.
  • Limbajul Constiintei este subtil, format din senzatii si intuitii, coincidente care capata un sens pentru noi: sincronicitati (“semen ale lumii”), frumusete (peisaje, arta etc.)., ritm si poezie (rime, evocari etc.). Limbajul  Constiintei este sensibil, holistic, multiform si multidimensional (ca cel al delfinilor), atingand toate nivelurile fiinte noastre. El genereaza emotie, siguranta, minuni, bunastare si elevarea gandurilor.

Text adaptat dupa Olivier Lockert

Visits: 3 Visits: 295326

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nine + 20 =

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă pe site-ul nostru. Continuând să utilizați acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.
Accept
Reject