Sănătate

Kinesiologia

Ți-ar plăcea să poți afla în câteva minute dacă o informație este adevărată sau falsă? Kinesiologia este o tehnică de testare musculară care îți permite să afli rapid adevărul la o întrebare din orice domeniu. În general, termenul de kinesiologie vine din limba greacă și definește știința mișcării. Kinesiologia – în acceptul în care am pomenit mai sus despre ea și cum o voi menționa în continuare, este o derivată a kinesiologiei aplicate. Kinesiologia aplicată este o metodă folosită în chiropractică unde pe baza testării musculare se poate stabili un diagnostic și metode de tratament. Practic, ea asigură feedback referitor la funcționarea corespunzătoare a corpului. Se pleacă de la premisa că mușchii reflectă circulația energiei vitale (prana, chi, mana) și că, măsurând rezistența mușcilor, poți determina sănătatea unui organism. Acum, este bine de știut de la început că, kinesiologia și kinesiologia aplicată au parte și de critică destul de vehementă. Au, pe de altă parte și foarte mulți adepți.

La ce e bună kinesiologia?
Kinesiologia se foloseste în psihologia sportivilor, în medicină, psihologie, de către chiropracticieni, etc. Câteva din aplicațiile practice ale kinesiologiei aplicate sunt:

– afli repede și ușor adevărul unei intenții, afirmații sau declarații
– afli ce persoane, firme, cărți, programe, filme și orice altceva intenționezi să “consumi” sunt în concordanță cu adevărul și îți sunt folositoare
– poți să o folosești ca metodă de autocunoaștere
– poți obține informații care altfel nu îți sunt accesibile
– ca metodă de vindecare de anumite boli și afecțiuni
– ca metodă de creștere a nivelului de conștiență

Cum se folosește?

De obicei e nevoie de doi oameni pentru această testare. Există și exerciții care le poți face singur. În linii mari, metoda de aplicare a kinesiologiei, este următoarea:
– se iau doi oameni, unul este “operatorul” (cel care testeaza) iar celalalt “subiectul” (cel care este testat);
– Subiectul stă in picioare, cu mana stanga intinsa lateral, paralela cu podeaua. De obicei, se recomandă mâna stângă sau mâna care nu e dominantă a persoanei testate.
– operatorul se așează în fața subiectului, cu mâna stânga pe umărul acestuia, iar mâna dreaptă pe antebratul subiectului, imediat deasupra incheieturii palmei (în zona ceasului de mână).
– este recomandat să întrebi subiectul la început dacă mâna pe care se face testarea este în regulă (nu e luxată sau a avut multiple fracturi)
– operatorul cere subiectului să reziste cand va încerca să-i apese mana in jos;
– se fac testări (apăsări ale brațului subiectului) pentru diferite întrebări adresate de operator.
– operatorul apasă mâna subiectului, cu o mișcare fermă, rapidă și cu o presiune constanta. Ideea este de a apasa suficient de puternic, pentru a verifica gradul de rezistență și opoziție a subiectului. În nici un caz nu se foloseste o forta excesiva sau o apasare prelungită, care sa oboseasca brațul subiectului, astfel încât acesta să obosească și să cedeze. Se verifică dacă mușchiul are suficienta energie pentru a bloca articulatia umarului in pozitia respectiva.
– se va observa că la întrebările cu răspuns adevărat, brațul rezistă în poziția orizontală iar la cele cu raspuns fals/negativ, brațul subiectului va cădea relativ ușor spre corp.

Se obține astfel răspunsul la întrebarea: “Un medic competent, înainte de a încearca să recomande un medicament pentru pacient, face cunoştinţă nu numai cu boala dar, de asemenea, cu obiceiurile şi constituția omului bolnav.” – Cicero

Metoda cunoscuta sub numele de kinesiologie aplicata, sau testare musculara, il are ca parinte pe Dr George Goodheart Jr. DC chiropractor din SUA, care, in anul 1960 a descoperit faptul ca verificand reactia si raspunsurile muschilor, poti afla o serie de informatii ascunse despre organismul investigat si nu numai.
Dupa International College of Applied Kinesiology metoda este un sistem care evalueaza aspecte ale sanatatii, structural, chimic si mental, prin metode manuale de testare musculara, care se inscriu in alte standarde si metode de diagnosticare. Dr George Goodheart credea ca muschiul reflecta circulatia energiei vitale (chi, ki, prana) si ca prin masurarea rezistentei sale, oricine poate determina sanatatea unui organism, a organelor, sau deficientele nutritionale.
Succesul testarii musculare se datoreaza faptului ca poti pune intrebari si primi raspunsuri clare si directe la orice problema, din orice domeniu. In kinesiologie, atunci cand intrebi, te adresezi subconstientului, iar raspunsul vine din acea zona, a constiintei colective, a informatiilor universale, a legaturii cu Divinitatea, cu intregul Univers si Creatie, acolo unde nu exista barierele educatiei, a paradigmelor, a conditionarilor si a micilor interese lumesti. Din aceste motive, raspunsul este clar, corect, nealterat si nu poate reflecta decat adevarul in starea lui cea mai pura.
Astfel intreband direct la Sursa Universala, kinesiologia aplicata te ajuta sa:

 • treci cu usurinta peste prapastia dintre ceea ce este si ceea ce crezi tu ca este
 • gasesti raspunsuri despre tine, despre viata si despre spiritualitate
 • detectezi daca esti indus in eroare intr-o afacere, un proiect, o relatie, sau o initiere spirituala
 • scapi de iluziile ce te-au impiedicat sa-ti atingi scopurile, telurile si idealurile in viata
 • afli care companii, mancaruri, metode spirituale, carti, filme, programe si orice altceva opereaza la cel mai inalt nivel al adevarului, cu energii pozitve si care sunt daunatoare si incarcate cu energie joasa (negativa)
 • contribui pozitiv la ridicarea constiintei umanitatii
 • obtii acces instantaneu la informatii ce depasesc capacitatea celui mai performant computer
 • te vindeci de o boala, sau renunti la o dependeta, atingand nivelul de constiinta la care aceasta pur si simplu dispare
 • gasesti cu usurinta in orice sistem, oricat de complex, punctul in care cu minim de efort obtii cel mai bun rezultat
 • descoperi si distingi cu usurinta adevarul de fals, intr-o declaratie, intentie, initiativa
 • si multe, multe, altele.


Testarea Musculară este un instrument neinvaziv pe care il putem folosi pentru a identifica dezechilibrele din organism. Știința din spatele ei este similara testului cu detectorul de minciuni sau unui poligraf. La un poligraf, o persoană este cuplat la electrozi sensibili și i se pun anumite întrebări. Răspunsurile persoanei generează un anumit răspuns electric în organism, care este inregistrat si interpretat. Astfel, testul arata care răspunsuri sunt adevărate sau false.
Muschii corpului sunt de asemenea afectati de această modificare electrica de stare, astfel putand fi folositi pentru a vedea acelasi raspuns, doar la o scara mai mare. Orice muschi va deveni slăbit într-o stare de incongruență sau falsitate, făcând dificilă rezistență. În schimb, mușchii vor rămâne puternici și capabil să reziste atunci când suntem intr-o stare de congruenta sau adevar. Este extraordinar ca testarea musculară ne permite să accesam informații importante despre sanatate, trebuie doar să știi ce întrebări să pui, iar apoi sa aplicăm presiune pe un mușchi și obținem răspunsurile ce ne intereseaza in functie de rezistenta obtinuta!
Aproape toata lumea are un oarecare bagaj emotional din anumite evenimente dureroase din viata! Nu este numai in capul tau! Desi este invizibil, bagajul emotional este foarte real si poate sa-ti distruga fericirea, succesul si sanatatea. Este ca si cum ai cara cate o valiza de la fiecare eveniment traumatic prin care ai trecut. In cele din urma incarcatura va fi asa de mare incat nu va mai putea trece neobservata. Fiecare valiza de acest fel o numim ”Emotie Blocata” – o energie emotionala care a fost creata de catre tine, in timpul unui soc emotional, si s-a blocat undeva la nivelul corpului tau.
Emotiile blocate sunt la mod propriu ca niste bile de energie, care vibreaza la o frecventa diferita, in functie de ce emotie este (de exemplu Furia este o vibratie diferita de Tristete sau Nesiguranta).
Emotiile Blocate sunt vibratii negative, distructive, care tind sa afecteze zona corpului in care s-au blocat, creand durere si functionare deficitara. Ele pot de asemenea sa creeze depresie, anxietate si multe alte probleme emotionale.
In mod sigur Emotiile Blocate pot sa-ti faca viata mizerabila, dar acum puteti scapa de ele cu ajutorul Testarii Musculare si sa va usurati incarcatura pentru totdeauna.
Ce vei afla la o sedinta de Eliberare Emotionala prin Testare Musculara?
Aceasta este singura metoda de eliberare emotionala prin care vei afla:

 • Daca ai sau nu emotii blocate!
 • Unde sunt ele localizate la nivelul corpului?
 • A fost emotia ta? Sau ai preluat-o prin empatie de la o persoana din jurul tau?
 • In ce perioada a vietii s-a blocat?
 • Care este evenimentul pe care l-ai trait atat de intens incat te-a lasat cu o incarcatura emotionala blocata

sfatulbatranilor.ro

Visits: 2 Visits: 359965

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 + eight =

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă pe site-ul nostru. Continuând să utilizați acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.
Accept
Reject