Spiritualitate si Dezvoltare Personala

3 Lecții de viață de la “cea mai urâtă femeie din lume”

Fata din poza se numeşte Lizzie Velasquez. Este o tânără în vârstă de 25 ani, care suferă de un sindrom extrem de rar. Boala ei o face să nu poată să depună niciun pic de grăsime pe corp, de aceea Lizzie cântăreşte mai puţin de 30 de Kilograme. Pe deasupra, nu poate vedea cu ochiul drept. La naştere, doctorii i-au avertizat pe părinţi că Lizzie nu va putea niciodată să meargă, să gândească, să vorbească sau să facă vreun fel de activitate independentă.

Cu toate acestea, părinţii au decis să o ia pe Lizzie acasă şi să o crească normal. Lizzie nu numai că a crescut normal, dar a ajuns să termine o facultate, să devină speaker motivaţional şi să scrie două cărţi – toate până la vârsta de 25 de ani. Evident că drumul ei nu a fost uşor, iar din cauza bolii ei, Lizzie a fost marginalizată de multe ori, judecată după aparenţe până la punctul în care nişte colegi de şcoală au numit-o “cea mai urâtă femeie din lume” şi au postat online un filmuleţ cu ea, cu acest titlu. Cu toate acestea, Lizzie nu s-a dat bătută şi a continuat să se poarte ca o învingătoare. Iată 3 lecţii de viaţă pe care le putem învăţa de la ea.

1. TU EŞTI CEL CARE DECIDE CE ANUME TE DEFINEŞTE

Filmuleţul pe care l-au postat colegii rău-voitori ai lui Lizzie a ajuns să aibă câteva milioane de vizualizări. Oameni care l-au urmărit au lăsat comentarii care mai de care mai urâte, unii ajungând atât de departe încât i-au spus “să facă un serviciu lumii şi să-şi tragă un glonţ în cap”. Evident că toate aceste remarci au durut-o, însă Lizzie a înţeles că atâta vreme cât îi lasă pe alţii să o definească, va fi nefericită. De aceea a ales să fie ea cea care se defineşte. A ales să se folosească de toată negativitatea pe care o primea de la aceşti oameni, pentru a se alimenta cu şi mai multă motivaţie. A ales să le demonstreze tuturor că poate să le sfideze aşteptările şi să realizeze lucruri cu mult peste ceea ce pot ei. Lizzie a decis să se lase definită de realizările ei, de scopurile ei şi de călătoria ei în viaţă, nu de ceilalţi oameni. Şi a demonstrat că cea mai bună răzbunare este arătându-le celor care nu au crezut în ea de ce este în stare. Iar în final, cu diploma de facultate, cariera de speaker motivaţional, cărţile publicate şi faima internaţională, le-a dat peste nas tuturor celor care şi-au bătut joc de ea la început.

2. CU PUŢIN AJUTOR CEA MAI MARE PROVOCARE A TA POATE DEVENI CEA MAI MARE REALIZARE

Boala lui Lizzie o face să fie de multe ori dezavantajată, însă ea a ales să vadă partea bună a condiţiilor ei şi să se concentreze pe ceea ce are, nu pe ceea ce îi lipseşte. Lizzie recunoaşte că la faţă nu arată foarte bine, dar este conştientă de faptul că are un păr foarte bogat şi frumos. Şi susţine că deşi fizicul nu o avantajează, are un simţ foarte dezvoltat al umorului, care a ajutat-o să devină destul de populară. Iar partea ei preferată este că datorită sindromului pe care îl are, poate să mănânce oricât de mult, oricât de des şi orice vrea, fără să se îngraşe absolut deloc. În orice situaţie putem alege dacă vrem să privim partea bună sau partea proastă a ceea ce avem. Întotdeauna vor exista ambele perspective. Iar Lizzie ne învaţă că până şi în cele mai potrivnice condiţii se pot găsi lucruri de valoare, pe care le putem aprecia. Pe deasupra, Lizzie s-a folosit de sindromul ei pentru a câştiga popularitate. Deşi boala i-a îngreunat viaţa în multe feluri, a şi ajutat-o să iasă în evidenţă şi să se facă remarcată. Lizzie ne învaţă astfel că până şi cel mai mare “blestem” al nostru poate fi transformat în cea mai mare “binecuvântare” a noastră, câtă vreme avem atitudinea potrivită.

3. OAMENII CU CARE TE ÎNCONJORI FAC TOATĂ DIFERENŢA

Lizzie nu a fost niciodată singură şi nu a răzbit fără ajutor în călătoria ei. A fost mereu înconjurată de oameni care au susţinut-o, au crezut în ea şi s-au purtat cu ea cât se poate de normal. Începând cu părinţii ei care au tratat-o şi au crescut-o ca pe un copil obişnuit, până la prietenii ei care i-au luat întotdeauna apărarea de câte ori ajungea să fie victima glumelor colegilor ei de şcoală, Lizzie a avut parte mereu de susţinere şi încurajare. Şi o bună parte a succesului pe care l-a avut se datorează acestei susţineri şi faptului că cei din jurul ei nu au lăsat-o niciodată să cadă pradă negativităţii şi au ajutat-o să-şi vadă valorile şi calităţile. Lizzie scoate în evidenţă faptul că este vital să ai în preajmă oameni care sunt de partea ta şi te încurajează necondiţionat. Cu toţii avem momente în care ne lăsăm doborâţi de dificultăţi şi atunci avem mai mult ca oricând nevoie de cineva care să ne fie alături, să ne asculte şi să ne ajute să ne punem înapoi pe picioare. Acum este rândul tău Te invit să-mi spui care dintre aceste lecţii de viaţă ţi se pare cea mai utilă în momentul de faţă şi cum ai de gând să o implementezi.

Sursa: pentrucapoti.ro

(2532) How Do YOU Define Yourself Lizzie Velasquez at TEDxAustinWomen – YouTube

Visits: 4 Visits: 325325

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 + 14 =

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă pe site-ul nostru. Continuând să utilizați acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.
Accept
Reject