Dezvoltare Personala,  Spiritualitate autentica

Parabola celor 6 orbi care au atins un elefant

Numita si “Parabola elefantului”, a fost folosita pentru a descrie cum deseori omul este blocat intr-un singur unghi de vedere sau perspectiva (pozitie perceptuala) din care percepe lumea si intreaga sa existenta si, in acest fel, crede ca el detine singurul mare adevar, si pe care, intr-un mod sau altul, doreste sa il impuna si celorlalti.

Ea a fost scrisa sub forma de poem in versuri de catre John Godfrey Saxe (1816-1887) in sec. XIX si se numea Blind Men and the Elephant (Orbii si elefantul)

Pilda are mai multe variante, dar cea care poate fi intalnita mai des este urmatoarea:

Un grup de nevazatori au auzit ca un animal ciudat, numit elefant, a fost adus in oras, dar niciunul dintre ei nu mai cunoscusera asa ceva si nu erau constienti de configuratia si forma acestuia.

Din curiozitate, ei au spus: „Trebuie sa-l inspectam si sa-l cunoastem prin atingere, e ceea ce suntem capabili cu totii sa facem”. Asa ca l-au cautat si, cand l-au gasit, au inceput sa descrie fiecare ceea ce simtea la pipait.

In cazul primei persoane, ale carei maini cazusera pe trompa, el a spus: „Aceasta fiinta este ca un sarpe mare”.

Pentru altul, ale carei maini i-au ajuns la o ureche, i se parea ca este un evantai.

In ceea ce priveste o alta persoana, ale carei maini erau pe un picior, el a tras concluzia ca elefantul este ca un stalp sau ca un trunchi de copac.

Orbul care a pus mana pe corpul animalului din lateral a spus ca elefantul era ca un zid.

Un altul, care atingea coada, l-a descrisese ca pe o franghie.

Ultimul i-a palpat fildesul, sustinand ca elefantul este ceva dur, neted si ca o sulita.

In unele versiuni, catre final, orbii isi descopera diferentele, suspecteaza ca unii dintre ei nu spun adevarul si intra in conflict. Povestile difera, de asemenea, in principal prin modul in care sunt descrise partile corpului elefantului, cat de violent devine conflictul si cum (sau daca) conflictul dintre oameni si perspectivele lor este rezolvat.

In unele versiuni ei inceteaza sa se mai certe, incep sa se asculte cu rabdare unii pe altii si colaboreaza pentru a „vedea” intregul elefant.

Intr-o alta versiune, este introdus in parabola un om cu un vaz normal dar care poate descrie intregul elefant din diferite perspective.

Raportat la zilele noastre, ce credeti ca e necesar sa intelegem de aici, noi toti, cei care deja cunoastem blocajele si manipularile matrixului in structurile noastre energetice, candva pure, si cu care aveam posibilitatea de a vedea si de a percepe in acelasi timp si realitate intregul elefant si din mai multe perspective?

Una ar fi ca, in functie de credintele si de convingerile din subconstient care ne-au creat automat pana in acel moment experienta de viata, noi “am atins” doar partea noastra de elefant si ca experienta noastra nu reprezinta singurul adevar universal valabil pentru toti si ca ar fi benefic pentru noi sa ne dam voie sa ne expansionam nivelul de constienta de aici, din planul fizic catre planurile subtile, prin toate modalitatile benefice pe care le avem de a percepe lumea de aici sau din subtil.
“Orbirea” poate fi traita de orice om atunci cand ramane blocat, constient sau nu, in rigiditatea regulilor impuse sau autoimpuse, a convingerilor sale despre sine, despre ceilalti si despre viata in general, chiar daca asa am fost programati prin matrix de atatea sute de mii de ani.

Sigurul lucru care face diferenta acum si care ne ajuta sa depasim blocajele si manipularile nebenefice ale matrixului si cat inca mai suntem in matrix, este sa ne ascultam inima si sa cautam permanent adevarul propriu in ea.

Apoi, pas cu pas, sa ne dezvoltam capacitatile parapsihologice si sa lucram intens la deschiderea celui de al treilea ochi, pentru ca doar in planul astral, imaginea de ansamblu corecta se deschide, limpede si clara, ochiului nostru deblocat si liber.

Dar, atentie, si aici este important locul din astral (planul, universul, dimensiunea) de unde vom “privi” situatia (elefantul:)) din planul fizic si de unde ne vom lua informatiile pentru a avea cea mai buna perspectiva in gasirea celei mai bune rezolvari din acel moment, pentru ca, deja stim, totul este energie, iar raspunsurile Universului vor veni catre noi in functie de ce energii (adica vibratia nivelului de constiinta) avem in noi in acel moment (Legea Rezonantei). Altfel spus, vom accesa acel loc din planul astral care corespunde vibratiei constiintei noastre din acel moment (adica poate fi un plan din dim.3, 4, 5, 6, 7, 8 sau 9), dar este de preferat sa ne ridicam vibratia energetica si sa ne mentinem vibratia pozitiva cat mai mult timp, pana putem atinge o dimensiune in care entitatile nebenefice nu exista. In acest sens, rutina zilnica de care v-am tot spus de atata timp, este benefica si necesara.

Sa va fie de folos!

Daniela Bors

Visits: 3 Visits: 336977

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × one =

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă pe site-ul nostru. Continuând să utilizați acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.
Accept
Reject