Hipnoza

Despre Hipnoză-partea 2

Hai să discutăm despre hipnoză. În următoarele rânduri vei afla cum hipnoza te poate ajuta îți atingi obiectivele, să depășești anumite frici, fobii sau anxietăți. Vom elimina miturile comune și concepțiile greșite despre hipnoză și vom explora unele dintre multele sale utilizări. În primul rând, hai să risipim o parte din mituri comune despre hipnoză și să corectăm anumite inexactități.

Mituri și concepții greșite.

Mulți oameni au anumite opinii despre hipnoză de la televizor, cărți sau din spectacolele de divertisment.  Multe concepții greșite despre hipnoză se datorează faptului că termenul “somn” este adesea folosit atunci când discutăm despre hipnoză. Hipnoza nu este somn, ci persoanele care se confruntă cu hipnoza sunt relaxate și pot să apară din exterior ca și cum ar dormi.  Și știați că în timp ce sunteți în hipnoză, morala și etica ta rămân intacte? Cu alte cuvinte, nu veți face nimic împotriva voinței voastre.

Puteți respinge sau accepta sugestiile – este decizia ta. Experimentele științifice au demonstrat că, dacă cineva ar trebui să vă dea sugestii cu care nu sunteți de acord, pur și simplu puteți să le refuzați. Unii oameni cred că este posibil să ne blocăm în transă. De fapt, dacă cineva v-a hipnotizat și apoi a decis să facă o călătorie în Tahiti, în mijlocul unei transe, tu vei continua să te relaxezi pentru câteva clipe iar apoi vei alege să ieși din transă. Oamenii pot minți în timp ce experimentează hipnoza. În hipnoză, “Legea de auto-conservare” este în vigoare. Poți controla ceea ce alegi să spui.

Unii oameni cred că pentru a fi hipnotizați, trebuie să aibă o minte slabă. Nimic nu poate fi mai departe de adevăr ci din contră. Mulți oameni cred că pentru a experimenta hipnoza, ei trebuie să devină inconştienți. Aceasta este probabil cea mai obișnuită concepție greșită despre hipnoză. În hipnoză, suntem mult mai  conștienți și putem auzi clar, aceasta fiind  o stare de conștientizare crescută. Într-o stare de transă, auzul poate fi mai clar, poți simți senzațiile mai subtile iar imaginația și memoria sunt îmbunătățite.

Hipnoza apare în mod natural.

Hipnoza este o stare naturală, de fapt suntem în hipnoză de mai multe ori în fiecare zi. Noi trecem dintr-o stare de transă în alta până ajungem în somn și când ne trezim în fiecare dimineață o luăm de la început. Studiile recente consideră că la fiecare 90 până la 120 de minute trecem dintr-o stare fiziologică în alta identică cu hipnoza. Deci atunci când oamenii cer să fie hipnotizați, pot fi hipnotizați? Răspunsul este; ei sunt deja în transă.

Iată câteva alte momente în care oamenii experimentează hipnoza în mod natural:

– Dacă te-ai trezit vreodată simțindu-te foarte relaxat, și îți spui ceva de genul “Poate mă voi ridica și îmi voi spăla dinții”, dar corpul tău este prea relaxat pentru a te mișca.

– Devii absorbit de o carte sau un film bun.

– Conducerea pe pilot automat este cunoscută sub numele de hipnoză de autostradă.

– A deveni extrem de implicat în ceva și să vă permiteți să vă concentrați la acel lucru pentru o anumită perioadă de timp.

– Datorită sunetelor ritmice și a înclinării, mersul cu trenul este adesea o experiență hipnotică.

Hipnoza este o stare în care vă puteți focaliza complet pe o anumită acțiune și imaginația voastră devine extrem de prezentă.

Ce este hipnoza?

Toți avem o minte conștientă și o minte inconstientă. Hipnoza se ocupă de mintea ta inconștientă care, de dragul clarității, o vom numi mintea interioară. Mintea ta conștientă este logică, analitică și liniară sau secvențială. Deși sistemele și comportamentele noastre de credințe se află în mintea interioară, mintea conștientă este responsabilă pentru păzirea lor.

Deci, când cineva îți spune ceva, mintea voastră conștientă poate respinge ideea sau sugestia. Mintea ta interioară este simbolică și holistică. Emoțiile sunt de domeniul minții voastre interioare, cum ar fi  percepțiile, obiceiurile, convingerile și funcțiile corpului cum ar fi  respirația și digestia.

De multe ori atunci când învățăm ceva conștient,  mintea interioară preia acest lucru și îl transformă într-un comportament învățat. Deci, comportamente pe care le-am învățat odată pas cu pas, cum ar fi să ne legăm șireturile de la pantofi, sunt acum “a doua natură” sau comportament automat, inconștient. Acestea sunt lucruri inconștiente, nu trebuie să ne gândim prea mult la ele. Obiceiurile sunt un alt exemplu al acestui comportament automat.

Odată ce o idee este acceptată de mintea conștientă aceasta poate trece la mintea interioară. Pentru a obține noi idei benefice care să fie acceptate de mintea interioară, noi trebuie să relaxăm mintea conștientă și să comunicăm direct cu mintea interioară. Dacă această idee este acceptată de mintea interioară, întreaga minte este focalizată pentru ca această idee să devină  adevărată. 

O definiție a hipnozei este aceasta;

Hipnoza este o relaxare temporară a minții conștiente care permit ideilor pozitive și benefice să devină acceptate de către mintea interioară. Atunci când aceste idei sunt prezentate cu suficientă pricepere acestea devin aliați permanenți puternici pentru vindecare, dezvoltarea personală sau controlul obiceiurilor.

Unii cercetători de hipnoză importanți consideră că toată hipnoza este auto-hipnoză iar persoana care te hipnotizează este doar ghidul tău. Oamenii descriu experiența hipnozei ca fiind foarte plăcută și ai putea simți anumite senzații fizice în timpul transă. Mușchii se relaxează și adesea respirația devine mai profundă ca urmare a relaxării sporite. Sentimente de căldură sau furnicături sunt comune pentru starea de transă. Deseori oamenii care ies din transă vorbesc despre o capacitate crescută de a vizualiza, cum ar fi visarea cu ochii deschiși. Percepția unora despre timp este modificată – a sta în transă poate părea mult mai lung sau mai scurt decât este de fapt.

În timp ce unii continuă să asculte cuvintele hipnotizatorului, alții declară că mintea conștientă nu a mai putut fi atentă la tot ceea ce s-a petrecut în afara lui. Experiența fiecărui individ despre transă este unică.

Utilizările hipnozei.

În mâinile unei persoane calificate, hipnoza poate fi un aliat valoros pentru vindecare, auto-îmbunătățire, managementul durerii, controlul obiceiurilor și mult mai multe…

Atât Asociația Medicală Americană, cât și Asociația Medicală Britanică, a aprobat la sfârșitul anilor 50 hipnoza, ca fiind o modalitate terapeutică valabilă și eficientă. Deși mulți oameni sunt familiarizați cu succesul hipnozei în fumat și în pierderea în greutate, cei mai mulți nu sunt conștienți de utilizarile sale puternice în domeniul anestezei și pentru a accelera vindecarea. Hipnoza a fost folosită mult timp pentru a ajuta oamenii care suferă de traume și să își depășească fricile și fobiile. Hipnoza este un instrument puternic pentru îmbunătățirea performanțelor și stabilirea obiectivelor. Transa hipnotică ajută în mod considerabil la depășirea stresului.

Sper că acum înțelegeți mai bine cum hipnoza te poate ajuta să îți îmbunătățești viața. Ai descoperit că în transă puteți auzi clar și că moralitatea ta rămâne intactă. Ați aflat că nimeni nu a rămas blocat vreodată în transă. Ați învățat cât de sigură este hipnoza. Poate că acum te simți mult mai confortabil pentru a experimenta hipnoza. Dacă urmează să fii hipnotizat și ai orice întrebări suplimentare, nu ezita să întrebați persoana care vă hipnotizează.

Bucurați-vă de această experiență hipnotică.

Visits: 3 Visits: 397385

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five × four =

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă pe site-ul nostru. Continuând să utilizați acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.
Accept
Reject