Cosmos, Univers, Fizica Cuantica

Nimic nu e solid, totul e energie – oamenii de știință explică fizica cuantică

S-a tot scris despre acest subiect, dar parca niciodata nu este suficient. Lumea fizicii cuantice este noua si interesanta si arunca lumina asupra adevarului despre lumea noastra in feluri greu de acceptat pentru cadrul existent al cunoasterii actuale.

Ceea ce percepem ca lumea materiala fizica nu este, de fapt, deloc nici materiala si nici fizica, ci este chiar foarte departe de a fi asa. Acest lucru a fost dovedit in nenumarate randuri de multi fizicieni laureati cu Premiul Nobel (precum si de alti oameni de stiinta din intreaga lume), iar unul dintre acestia este Niels Bohr, un fizician danez care a adus contributii semnificative la intelegerea structurii atomice si la teoria cuantica.

“Daca mecanica cuantica nu te-a socat profund, inseamna ca nu ai inteles-o inca. Tot ce numim real este alcatuit din lucruri care nu pot fi considerate reale.” – Niels Bohr

La inceputul secolului al 19-lea, fizicienii au inceput sa exploreze relatia dintre energie si structura materiei. Pe parcursul acestor intreprinderi, convingerea unui univers newtonian material, care se afla in centrul cunoasterii stiintifice, a fost abandonata si inlocuita cu intelegerea ca materia nu este altceva decat o iluzie. Oamenii de stiinta au inceput sa admita ca Universul este facut in intregime din energie.

“In ciuda succesului empiric de neegalat al teoriei cuantice, simpla sugestie ca poate fi efectiv o descriere reala a naturii este inca privita cu cinism, lipsa de intelegere si chiar manie.”  – T. Folger, (“Quantum Shmantum”)

Fizicienii de fizica cuantica au descoperit ca atomii fizici sunt facuti din vortexuri de energie care se invart si vibreaza in mod constant, fiecare dintre acestia radiind propria semnatura energetica unica. De aceea, daca vrem cu adevarat sa ne observam pe noi insine si sa aflam ce suntem, suntem fiinte de energie si vibratie, radiind propria semnatura energetica unica – este un fapt pe care fizica cuantica l-a dovedit in mai multe randuri.

Suntem mult mai mult decat ceea ce ne percepem pe noi insine a fi si a venit timpul sa incepem sa ne privim in aceasta lumina. Cine a observat compozitia unui atom la microscop a vazut un vortex mic, invizibil, ca o tornada, cu un numar infinit de vortexuri mici de energie, denumiti quarki si fotoni. Acestia alcatuiesc structura unui atom. Daca maresti si mai mult compozitia unui atom, nu vei mai vedea nimic, vei observa un gol fizic. Atomul nu are o structura fizica, noi nu avem o structura fizica, lucrurile fizice nu au, de fapt, niciun fel de structura fizica! Atomii sunt facuti din energie invizibila, nu din materie tangibila.

“Treci peste si accepta aceasta concluzie de necontestat. Universul este imaterial – mental si spiritual”Richard Conn Henry, profesor de fizica si astronomie la Universitatea Johns Hopkins (citat luat din “Universul mental”)

Este o adevarata dilema, nu? Experienta ne spune ca realitatea noastra este alcatuita din lucruri materiale fizice, si ca este o lume obiectiva independenta. Descoperirea ca universul nu este o adunare de parti fizice, asa cum sugereaza fizica newtoniana, ci provine dintr-o combinatie holistica de unde energetice imateriale, isi are originea in lucrarile lui Albert Einstein, Max Planck si Werner Heisenberg, printre altii. 

Rolul conștiinței în mecanica cuantică

Ce inseamna ca realitatea noastra materiala nu este una fizica? Ar putea insemna mai multe lucruri si concepte, iar unul dintr acestea este ca oamenii de stiinta nu o pot explora daca nu reusesc sa depaseasca limitele singurei lumi a existentei pe care o percepem, lumea pe care o vedem. O afirmatie, atribuita lui Nikola Tesla, spune:

“In ziua in care stiinta va incepe sa studieze fenomenele ne-fizice, va face intr-un deceniu mai multe progrese decat a facut in toate secolele din trecut ale existentei sale.”

Din fericire, multi oameni de stiinta au facut deja pasul si au pus sub semnul intrebarii sensul si implicatiile a ceea ce s-a descoperit cu ajutorul fizicii cuantice. Una dintre aceste potentiale descoperiri este ca “observatorul este cel care creeaza realitatea.”

O concluzie fundamentala a noii fizici recunoaste ca observatorul creeaza realitatea. Ca observatori, suntem implicati personal in creearea propriei noastre realitati. Fizicienii sunt obligati sa recunoasca ca universul este o constructie “mentala”.

Fizicianul pionier Sir James Jeans a scris: “Curentul cunoasterii se indreapta catre o realitate non-mecanica; universul incepe sa arate mai mult ca un gand maret decat ca o masinarie imensa. Mintea nu mai pare sa fie un intrus intamplator in domeniul materiei, ci mai degraba o putem clasifica drept creatorul si guvernatorul domeniului material – R. C. Henry, (“The Mental Universe”)

Un exemplu foarte bun care ilustreaza rolul constiintei in lumea fizica materiala (despre care stim ca nu este chiar atat de fizica) este experimentul dublei fante. Acest experiment a fost folosit in multiple randuri pentru a explora rolul constiintei in modelarea naturii realitatii fizice. 

S-a folosit un sistem optic al celor doua fante pentru a testa rolul potential al constiintei in colapsul functiei de unda. S-a prezis ca proportia dintre tiparul de interferenta al puterii fantei duble fata de puterea spectrului fantei unice se reduce cand atentia este concentrata catre fanta dubla, in comparatie cu indepartarea atentiei de ea.

Studiul a descoperit ca factorii asociati cu constiinta, cum ar fi meditatia, experienta, markerii electrocorticali ai atentiei concentrate si factorii psihologici precum deschiderea si absorbtia, s-au corelat semnificativ in moduri prevazute cu perturbarile din tiparul de interferenta al fantei duble. 

De ce este atât de important?

Semnificatia acestei informatii pentru noi este egala cu o trezire si cu intelegerea faptului ca suntem cu totii energie, radiind o semnatura energetic unica. Sentimentele, gandurile si emotiile joaca toate un rol vital, iar fizica cuantica ne ajuta sa intelegem semnificatia felului in care ne simtim. Daca suntem cu totii intr-o stare pasnica in interior, acest lucru cu siguranta va avea impact asupra lumii exterioare si va influenta si modul in care se simt altii.

“Daca vrei sa cunosti secretele universului, gandeste in termeni de energie, frecventa si vibratie.” – Nikola Tesla.

Studiile au aratat ca emotiile pozitive si o atitudine pasnica pot duce la o experienta foarte diferita pentru persoana care emite aceste emotii, precum si pentru cei din jur. La nivelul nostru subatomic, frecventa vibrationala schimba manifestarea realitatii fizice? Si daca da, in ce fel? Stim ca atunci cand un atom isi schimba starea, absoarbe sau emite frecvente electromagnetice, responsabile de schimbarea starii sale. Starile emotionale diferite, perceptia si sentimentele au si ele ca rezultat diferite frecvente electromagnetice? Da! Acest lucru a fost dovedit. 

Sursa: http://www.enlightened-consciousness.com/nothing-is-solid-everything-is-energy-scientists-explain-the-world-of-quantum-physics/

Visits: 2 Visits: 325353

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five × four =

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă pe site-ul nostru. Continuând să utilizați acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.
Accept
Reject