Cosmos, Univers, Fizica Cuantica

Energia este totul

Energia este definita conform dictionarului ca fiind “capacitatea unui sistem de a efectua lucru mecanic”. Orice manual de fizica iti va spune ca sunt mai multe feluri de energie: electromagnetica, chimica, mecanica,etc. Apoi iti va da formulele matematice necesare pt a descrie ce face energia in diferitele ei forme. Dar nu iti va spune CE este energia! Poti sa cauti oriunde doresti, adevarul ramane acelasi: NIMENI NU EXPLICA CE ESTE ENERGIA

        Stim sa o colectam, sa o concentram, redirectionam si transformam, dar nu stim ce este. Ca si gravitatia, o putem descrie ca si efecte, dar originea si compozitia ei raman necunoscute. Stim deja ca energia din jurul nostrum nu poate fi creata sau distrusa, ea poate fi convertita, transformata doar dintr-o forma in alta. “Nimic nu se pierde, totul se transforma”. Nu stim ce este energia pentru ca isi face cunoscuta prezenta doar prin efectele ei asupra materiei – fortele pe care i le imprima, transformarile pe care i le produce. Aceste efecte le putem cuantifica si studia dar esenta ei nu.

          De la filozofii Greciei antice si pana in prezent,oamenii de stiinta au studiat mereu energia, dar abia odata cu faimoasa ecuatie a lui Einstein, E=mc2, au putut avea o imagine generala a relatiei ei cu materia. Teoriei relativitatii i s-au adaugat apoi fizica cuantica si astfel s-a ajuns la descoperirea unuia din Adevarurile Esentiale ale universului nostru: TOTUL IN UNIVERS ESTE DOAR O FORMA DE ENERGIE AFLATA IN MISCARE. MATERIA, asa cum o stim noi, NU EXISTA. MATERIA SOLIDA ESTE DOAR ENERGIE CONDENSATA. Infrastructura universului este alcatuita din energie, compactata in diverse forme. Atunci devine evident ca, daca vrei sa intelegi alcatuirea si functionarea universului, trebuie sa te uiti la tiparele energetice in manifestare. Aceasta idee radicala distruge cateva mituri fundamentale ale gandirii omului modern.

 Mitul nr.1Materia este ceva solid, concret si este materialul de alcatuire a universului, unde se gaseste din abundenta. Nimic mai gresit. Fizica cuantica a aratat ca tot ce exista in jurul nostru este alcatuit din atomi care la randul lor sunt alcatuiti dintr-un mic nucleu inconjurat de mult spatiu gol in care graviteaza electronii. Iar nucleul este si el cam tot spatiu gol, caci particulele elementare care il alcatuiesc, ca si electronii au masa neglijabila, fiind doar mici bucati de energie care vibreaza pe o anumita frecventaPrin urmare toate obiectele solide, concrete pe care le vedem, inclusiv propriile noastre corpuri, sunt 99% spatiu gol si restul energie condensata. Iluzia de soliditate este data de fortele nucleare (deci energie) incredibil de puternice care, pe de o parte tin atomii la un loc, iar pe de alta parte resping electric atomii altor obiecte, astfel incat cele doua obiecte nu pot trece unul prin altul, aparand ca solide, tari.

De fapt, asa se manifesta energia in dimensiunea 3 , universul 6 unde ne aflam noi!


Mitul nr.2Tot ceea ce vedem este tot ce exista (si conteaza). Atatea secole de-a randul ne-am concentrat pe aflarea secretelor materiei, crezand cu putere ca realitatea se compune numai din ce percepem cu cele 5 simturi. Chiar si in prezent stiinta oficiala afirma cu tarie ca totul poate fi explicat pornind de la observatii concrete si dovezi materiale carora le aplicam rationamentul stiintific. Dar cum ramane cu spiritul si sufletul, gandul, emotiile, intuitia? Sau vindecarea prin acupunctura, biomagnetism si alte metode ale medicinei neconventionale? Ni s-a spus ca suntem doar un pachet de neuroni care interactioneaza electric, ca iubirea neconditionata si credinta in puterea proprie sunt doar procese chimice la nivelul creierului, dar cand ajung  la suflet si constiinta se cam impotmoleste teoria! Apoi vine fizica cuantica si ne spune ca totul este de fapt energie, care este invizibila si imperceptibila pentru simturile noastre si totusi exista si importanta ei este covarsitoare; si se mai descopera ca multi-versul nu are doar 3 +1 dimensiuni (spatiul si timpul) ci…13 dimensiuni (atatea am descoperit noi pana acum in sesiunile de curatare din astral) in care exista simultan! Si mitul cade. Ceea ce noi cunoastem ca fiind “realitatea” este doar o mica, mica parte din ceea ce exista!

Revenind la energie, aceasta noua idee a mai dezvoltat o alta: 

EXISTA SI ALTE FORME DE ENERGIE DECAT CELE (RE)CUNOSCUTE SI STUDIATE DE STIINTA DE PE TERRA, NUMITE ENERGII SUBTILE.

Si sunt poate mai importante, ca impact asupra noastra si a corpului fizic, decat celelalte. De ce sunt subtile? O data, pentru ca efectele lor asupra materiei nu sunt asa de directe si evidente ca in cazul energiilor “clasice” si apoi pentru ca stiinta oficiala le ignora sau le neaga importanta, discreditand pe toti cei care s-au aplecat asupra lor.

De ce? Pentru ca sunt inca tributari mitului nr.2, refuzand sa accepte ca sunt inca multe lucruri pe care nu le cunoastem, a caror existenta nu este asa de evidenta sau vizibila, dar care ne influenteaza decisiv viata in orice moment. Avem deci un nou domeniu de studiat -energia- si noi concepte carora sa le acordam importanta. Asa se contureaza unul din acele adevaruri esentiale universale care urmarite pana in profunzime va conduce omenirea la o schimbare radicala a conceptiei despre viata si va restructura din temelii civilizatia noastra.
        Dintre energiile subtile, pentru noi cea mai importanta este energia vitala proprie, sustinuta de catre suflet, numita si energia vietii si care este de fapt energia iubirii neconditionate care exista si cu care se creeaza in multi-vers. Ea este energia care anima un organism viu si se evidentiaza ca diferenta intre suma tuturor formelor sale de energie cunoscute(chimica,electrica) si intreg.
      In cazul oamenilor, ca si organisme inteligente, dar si a oricaror forme de viata cu spirit si/sau suflet mai apare o alta forma de energie, energia spirituala, sau mai simplu constiinta. Ea este poate cea mai controversata dintre toate. Ca exista stie oricine, dar cum sa o studiezi, cum o explici, asta e cu totul altceva. Interesant este ca au fost niste savanti care au cantarit sufletul…. da, ati citit corect: sufletul nostru cantareste cateva grame!

Spiritul oricarei fiinte umane de pe Terra este legatura noastra la reteaua energetica nevazuta a universului; poate interactiona cu celelalte forme de energie subtila; poate comunica cu alte spirite aflate pe acelasi nivel de vibratie. Mintea umana pura prin gandurile pozitive create si sustinute de energia iubirii neconditionate, are puterea de a crea linii temporale pozitive, poate vindeca celule si rescrie gene, poate vindeca boli incurabile; pentru ca, acum stim,  boala si batranetea sunt doar programe induse de matrix la nivel de minte colectiva prin care entitatile nebenefice ne induc stari de joasa frecventa si de neputinta, tocmai pentru ca manipularea fiintelor umane de pe Terra sa fie cat mai usoara pentru ei. Constiinta inalta, pozitiva din iubire neconditionata poate, insa,  modifica realitatea obiectiva. Si ce am aflat pana acum este abia inceputul… 

Energia vibreaza pe o anumita frecventa. Iar frecventa este cheia de acces in lumea energiilor. Mai exact, daca cunosti frecventa de vibratie a unui tip de energie atunci o poti modifica; si daca modifici frecventa, atunci modifici tiparul energetic si ca urmare, structura materiei se va schimba! 

Cimatica  este domeniul care studiaza cum sunetul, mai exact frecventele sonore afecteaza materia. Ea a aratat ca atunci cand o frecventa sonora se aplica unui mediu (de ex. fire de nisip pe o tava), el se organizeaza intr-un model anume. Cu cat creste frecventa, cu atat modelul devine mai complex. Se naste ideea ca universul cunoscut este doar o mica gama de frecvente vibratorii din totalul posibil, cam ca un post de radio. Daca schimbi frecventa ce se va intampla? Sigur vei gasi si un alt “post de radio”…

Material creat cu ajutorul http://mesajpentrunoitoti.blogspot.com

Visits: 2 Visits: 359968

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × three =

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă pe site-ul nostru. Continuând să utilizați acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.
Accept
Reject