Nutritie,  Sănătate

Cunoașterea prin sistemul tradițional Ayurveda

Dragi prieteni, va invit la autocunoastere. Va recomand un model de autocunoastere bazata pe re-cunoasterea propriei fiinte prin metoda Ayurveda. Sistemul tradiţional de cunoaştere asupra vieţii –AYURVEDA ajută fiinţa umană să îşi menţină sau să îşi redobândească echilibrul prin folosirea unei serii de mijloace naturale variate, puse în practică după realizarea unui proces necesar de autocunoaştere a specificului individual. In acest sens, cunoasterea tipului nostru constitutional ne poate oferi o imagine clară asupra caracteristicilor fizice, psihice şi mentale precum şi asupra tendinţelor noastre înnăscute. 

Tipul nostru constituţional reprezintă „modelul” sau „forma de bază”, în care ne-am născut în lumea fizică şi aceasta se referă la totalitatea aspectelor noastre specifice de natură fizică, a celor fiziologice, a aspectelor emoţionale, psiho‑mentale şi a tendinţelor comportamentale.

Printr-o cunoaştere exactă a tipului constituţional, fiinţa umană poate alege să urmeze în mod înţelept un anumit tip de regim alimentar, îşi poate alege în mod just alimentele pe care să le consume preponderent, poate opta pentru modurile de preparare care îi sunt favorabile din punct de vedere constituţional, poate alege să folosească cu precădere alimente naturale având anumite gusturi predominante, care sunt adecvate necesităţilor reale ale tipologiei sale constituţionale. De asemenea, prin cunoaşterea justă a propriului tip constituţional fiecare fiinţă umană poate să aleagă, în cunoştinţă de cauză, ce fel de activităţi este bine ca ea să desfăşoare în mod constant astfel ca să îşi poată menţine echilibrul constituţional.

În egală măsură, cunoaşterea tipului constituţional ne poate indica modul cel mai adecvat în care ne putem modela în sens benefic felul de a gândi, cum putem realiza o justă orientare a atitudinilor psiho-mentale preponderente şi cum ne putem alcătui un mod de viaţă cât mai echilibrat şi sănătos. Beneficiul autocunoaşterii constituţionale realizată din perspectiva cunoştinţelor tradiţionale din AYURVEDA ne oferă astfel posibilitatea de a avea la dispoziţie oricând o justă evaluare a propriei noastre fiinţe, pe baza căreia să ne putem alcătui un mod de a trăi cât mai armonios şi de a ne modela în sens binefăcător comportamentul, în acord cu propria noastră natură.

Vă propun în cele ce urmează realizarea unui test constituţional ayurvedic simplu, care poate să contribuie la realizarea unei cât mai bune aprecieri a tipului constituţional din perspectiva cunoaşterii tradiţionale din AYURVEDA. Acest test constituţional ne va ajuta să putem aprecia cât mai bine care este predominanţa constituţională individuală prin identificarea principalelor manifestări energetice predominante din fiinţa noastră.

Pentru a va determina propria constitutie individuala este nevoie sa va analizati cat mai bine si cu cat mai multa sinceritate. Cautati sa nu va inchipuiti trasaturi pe care v-ati dori sa le aveti, ci urmariti sa va observati exact asa cum sunteti. Nu sunteti la nici un fel de examen; daca dati un raspuns sau altul nu urcati si coborati in nici un fel de clasament; nu este o competitie: cine are raspunsurile cele mai bune. Este doar un examen de sinceritate in urma caruia veti afla ce tip constitutional predomina la fiecare dintre voi. Este de asemenea foarte important sa tineti cont că răspunsul vostru ar trebui să fie întotdeauna în conformitate cu modul vostru de a reacţiona aproape întotdeauna în viaţa voastra şi nu doar unul de moment, conjunctural.

Dupa ce veti efectua testul propus pe care il gasiti aici, veti observa ca va regasiti in 2 sau chiar toate cele 3 tipuri constitutionale. Este normal. Omul are in el toate tipologiile, intr-o proportie mai mare una sau doua si intr-o proportie mai mica alta. Asadar, pentru stabilirea tipului constitutional, va recomand sa va focalizati pe ceea ce este preponderent in viata voastra in general, nu numai in momentul prezent.

Este de la sine inteles ca un om cu adevarat echilibrat, va avea dezvoltate in mod armonios toate cele 3 tipologii.

Visits: 2 Visits: 295360

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 − 8 =

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă pe site-ul nostru. Continuând să utilizați acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.
Accept
Reject